Değişimi Tanıyalım



Staj Değişimi

Hayatımızda ne kadar farklı insan tanıyoruz? Ne kadar farklı kültürler olduğunu, insanların ne şekilde yaşadıklarını, çalıştıklarını ne kadar biliyoruz? Ne kadar anlayabiliyoruz kendi akvaryumumuz dışındaki insanları? Bütün bunlar olmadan nasıl bir doktor olmayı hedefliyoruz? Bütün bunları aşmak için değişim var

Geleceğin doktorlarının kendi eğitimine küresel bir görüş açısıyla katkıda bulunması oldukça önemlidir. Değişim, Tıp öğrencilerinin kişisel gelişimine, özgüvenine katkıda bulunacak birçok çalışmayı içeren Dünya çapındaki tıp öğrencilerinin devinimini arttırarak tıp öğrencilerinin farklı kültür &sa;ğlık sistemi içeren ülkelerde ve şehirlerde deneyim, bilgi sahibi olmasını sağlayan bir programdır. Bu ekipte bir tıp öğrencisi olarak küresel ve temel sağlık problemlerini öğrenerek, farklı ülkelerin epidemiyolojisini içselleştirip değişimi sağlayan ekibin içinde olma ve değişimin bir parçası olma fırsatını yakalayarak harika deneyimler edinebilirsiniz.

Staj değişimi direktörleri olarak kendimizi ve sizleri her alanda geliştirmeyi hedefliyoruz. Dünyanın bir çok yerinden insanlarla işbirliği sağlamak, kendimizi kültürel anlamda geliştirmek, farklı ülkelerde uygulanan sağlık sistemini öğrenmek, ufkumuzu geliştirmek ve bir doktor olarak hissetmemiz gereken empati duygusunu kazanmak ve kazandırmak için buradayız.

Eğer siz de değişimin bir parçası olmak istiyorsanız hepinizi aramıza bekliyoruz. Hoşçakalın!

Yazarlar:İhsaniye Elif Gönül ve Zeynep Sude Uzun - Gelen ve Giden Öğrenci Staj Değişimi Sorumluları



Araştırma Değişimi

Yeni insanlarla mı tanışmak istiyorsunuz? Yeni kültürleri tanımak mı istiyorsunuz? Yabancı dilinizi geliştirmek mi istiyorsunuz? Yeni ülkeler mi görmek istiyorsunuz? Peki bunları yaparken aynı zamanda da bilimsel bir araştırmada görev almak, bir araştırmanın nasıl yapıldığını, nasıl ilerlediğini ve nasıl yönetildiğini öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte o zaman doğru yerdesiniz. Peki Araştırma Değişimi kolu nedir? Araştırma Değişimi kolu yurt dışında veya yurt içinde değişim düzenler; aynı zamanda değişimdeyken bir bilimsel araştırmada çalışmamızı, bilimsel araştırmayı gözlemlememizi, basamaklarını öğrenmeyi ve kendi bilimsel çalışmamızı oluşturmak istediğimizde gerekli donanım ve bilgi birikimine sahip olmamızı sağlar.

Peki sadece değişim gerçekleştirip, araştırma mı yapıyoruz? Tabiki de hayır! Bizler MEDISEP ve TurkMSIC bünyesinde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir...” sözünde dediği gibi pozitif bilimin önemini anlatıyor ve savunuculuğunu yapıyoruz. Değişim Dışı Aktiviteler ile amfi etkinlikleri, webinarlar, eğitim oturumları ve daha birçok farklı etkinlik düzenleyerek tıp öğrencilerinin bilimsel ve daha birçok farklı açıdan gelişmelerine ve daha iyi birer hekim olmalarına katkı sağlıyoruz.

Epic Fails: Gene Therapy adlı amfi etkinliğimizden bir fotoğraf.

Sen de araştırıp, değiştirip, geliştirmek istiyorsan; seni de Araştırma Değişimi’ne bekleriz.

Ayrıca güzel bir değişim macerasını okumak istersen seni topluluğumuzun dergisi olan MEDIzin’in 1.Sayısında yer alan “Değişimden ya da Çölde Çay Filminden!” yazısını okumanı tavsiye ederim. Dergiye ulaşmak için buraya tıkla!

Yazar:Mustafa Kağan Köksal - Araştırma Değişimi Sorumlusu



Twinning

Farklı bir kültürde 1 hafta geçirmeye ne dersiniz? Sonra bir de Hacettepe’yi ve kendi kültürümüzü tanıttığımız 1 haftaya, kulağa hoş geliyor değil mi? O zaman sizleri Twinning ekibimize bekliyoruz.

(Corona virüsü pandemisi, Twinning’lerimize engel olmasın diye bu harika projenin E-Twinning versiyonunu da planlamaktayız.)

Twinning Projesi, birbirlerini daha iyi tanımak için farklı ülkelerden ve kültürlerden tıp öğrencilerini bir araya getirmeyi kültürel anlamda geliştirmeyi, farklı ülkelerde uygulanan sağlık sistemini öğrenmeyi, klinik öncesi ve klinik bazı pratikleri uygulamayı ve öğretmeyi, ufuk açıcı olmayı, bir doktor olarak hissedilmesi gereken empati duygusunu kazandırmayı amaçlamaktadır.

Eşleştirme adı, Avrupa'daki iki şehrin geçici ortaklığını ifade eder. Katılımcılar (veya ikizler) her şehirde yaklaşık 7-7 gün kalırlar, bu nedenle proje yaklaşık iki hafta sürer. Twinning Project sırasında, her katılımcının çeşitli akademik ve kültürel programlara katıldığı bir twin (=ikizi) vardır.

Yazar:Zeynep Sude Uzun- Twinning Koordinatörü